Delftsblauwe symphonie

Gepubliceerd op 16 maart 2021 om 10:39

Symphony in BLUE. delftsblauwe sashiko reparatie van een afgedankte Levi's 501

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat mensen steeds meer nadenken wat ze doen met oude kleding. Ze worden bewuster en gooien niet zomaar wat weg. Daar word ik enorm blij van, vooral als ze de prachtige met liefde kapot gedragen spijkerbroeken bij mij brengen voor een 2e leven. Al die broeken worden gesorteerd op bruikbaarheid. De ene broek is enorm geschikt om te gebruiken voor stofferingen van meubels een andere broek heeft bijzonder mooie slijtage die beter geschikt is voor mondkapjes, armbanden of andere kleinere producten, Deze broeken haal ik draad voor draad uit elkaar.

En dan heb je de spijkerbroeken die, in mijn ogen, absolute pareltjes zijn. Spijkerbroeken die nog mooier worden na reparatie.

Dit is 1 van dat soort broeken, een versleten en met verf bevlekte Levi's 501. Voor deze broek heb ik allerlei stukjes denim en blauwe stof bij elkaar gezocht (waaronder een oude rok, een oud kussentje en een versleten tafelkleed met bloemen) 

Nu ben ik druk bezig met het afwerken, doormiddel van sashiko borduurwerk. Sashiko is een Japanse borduurtechniek, enorm veel en fijn handwerk.  Als deze broek klaar is zal ik daar zeker verslag van doen. Binnenkort komt deze broek samen met nog een aantal andere sashiko-gerepareerde Levi's te koop.

Mocht je deze willen kopen voordat ie in de shop gaat, stuur me dan even een berichtje.

Levi's 501, maat 31/32 - lengte 32

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.