• 📱 +31 634273590
  • Duurzaam Denim Design
  • 📧 info@denimdutchie.com

Black Tie, de duurzame versie !

Circulaire Black Denim Smoking 🖤Black-tie, de duurzame MUD Jeans versie.'ik heb t nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan', zo begon ik deze haastige uitdaging.4 dagen en 40 uur verder met bloed, zweet en een grote glimlach ....... zie hier t resultaat.Vanavond mag ie 'shinen' om het lijf van een heel blij mens, Ynzo van Zanten !Gemaakt van hergebruikte zwarte MUD Jeans, een zilveren voering uit een oude avondjurk, schoudervullingen uit een afgedankt jasje en afgewerkt met hergebruikt zwart satijn met bijpassende gebruikte zwarte denim vlinderstrik.#allebeetjeshelpen

Lees meer »

Als t dan toch weer moet .... dan maar goed !

Tja daar gaan we weer ......... Mocht je je oude kappies ritueel hebben verbrand, weggegooid of zien ze er niet meer uit en je bent aan wat nieuwe exemplaren toe ?  Ik heb ze weer in de shop gezet ! Niet die nare vervuilende weggooi kappies kopen hé ?

Lees meer »

Reuse, Reduce, Repair & Refurbish

Dit was een troosteloze troon met versleten stof en een gare binnenkant. Ooit gered van de sloop en vervolgens ergens in m'n atelier beland...... tot vandaag 😀.Gesloopt, weer opgebouwd en afgetopt met een stoffering van 3 oude MUD Jeans en wat denim-piping. Het frame heeft nog wat TLC nodig, daarna is de troon te koop. 

Lees meer »

World Circular Textiles Day

Vandaag is het World Circular Textiles Day ! Een prima dag om extra na te denken over hoe jij kunt bijdragen aan een wereld zonder achteloze verspilling van textiel. Dat kan op vele manieren, repareren is 1 van de mogelijkheden.Hoe ?Wat oude versleten, met liefde gedragen versleten 👖 MUD Jeans, een scheutje Boro-techniek (Japans patchwork), wat reststofjes afgetopt met een dosis Sashiko (Japanse borduurtechniek) en veel geduld 😊Dit kun je ook zelf uitproberen, je hebt vast wel een oude spijkerbroek liggen (en wat oude katoenen kleding voor de lapjes) , er zijn zat diy sashiko filmpjes en tutorials op het web te vinden.

Lees meer »

En dan vraag ik me toch af .....

En dan vraag ik me toch af ............................Waarom worden er zo verschrikkelijk veel meubels en jeans zomaar weggegooid, tientallen miljoenen per jaar alleen al in Europa, als t al niet meer is 🤔😔. en dat terwijl hergebruik of her-stofferen ook een optie is.

Lees meer »

Upcycle & Refurbish

Er worden per jaar in Europa 20 miljoen stoelen weggegooid. Gemiddeld worden meubels om de 7 jaar afgedankt, omdat ze niet meer leuk zijn, vies of kapot. Pure verspilling en helemaal niet nodig, dat kan anders ..............

Lees meer »